Aviz amatorilor! Așa se copiază la BAC dacă vrei să ai șansa la nota de trecere

Tehnologia a diversificat și a făcut mai accesibile metodele de copiat la un examen. Telefoanele mobile pot fi arhive de fițuici, accesibile la un singur „swipe” distanță, așa că, indiferent de restricții, metodele de copiere sunt cu un pas înainte, așa cum și hoții de mașini sunt întotdeauna în fața sistemelor de securitate montate de producători. Totuși, oricât de avansată ar fi tehnologia și oricâte posibilități de copiere la examen ar deschide, nimic nu bate fițuica, bucata de hârtie salvatoare care te ajută atunci când ai cea mai mare nevoie, atunci când te uiți deznădăjduit la foaia cu subiecte și încerci cu disperare să cauți inspirația pe pereții albi și drepți ai sălii de examen.

Nu spune că nu ți s-a întâmplat niciodată așa ceva, nu te va crede nimeni!

În India, elevii nu cred că tehnologia îi poate ajuta să treacă BAC-ul. Mai mult, nici măcar nu o experimentează, să vadă cum le-ar putea ușura viața. Promovarea „examenului maturității” este, pe plaiuri indiene, un efort comun al întregii familii. Membrii familiei riscă fracturi grave pentru ca elevul pe care îl au în sala de examen să primească informația de care are nevoie pentru a promova. Peisajul din jurul școlii în timpul examenului este mult diferit față de cel din preajma liceelor noastre în timpul BAC-ului. Oamenii cocoțați pe ziduri fără echipamente specializate de protecție pentru lucrul la înălțime adună informații din săli și plasează fițuici către elevii transpirați din cauza emoțiilor examenului.

Bineînțeles, școala este păzită de poliție, dar agenții care erau responsabili să asigure buna desfășurare a examenului luau mită de la cei care nu erau destul de curajoși să escaladeze zidurile pentru a-i lăsa să intre în sălile de examen.

Ministerul Educației din India cunoaște situația, dar fenomenul este destul de greu de stopat. În urma distribuirii filmării pe internet, 600 de elevi au fost exmatriculați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *