Ce înseamnă să fii cerșetor cu „atitudine de mafiot”?

Când Giovani Becali explica prostimii ce înseamnă să ai atitudine de mafiot nu știa că își va trece numele în galeria selectă a marilor „filozofi de ocazie” pe care România a avut „onoarea” să-i nască și să-i ofere în dar lumii. Nu putem să nu „rămânem interziși”, muți de uimire la vorbele „iluștrilor gânditori” ai neamului. „Iarna nu-i ca vara” a fostului președinte Traian Băsescu, „Să facem să fie bine, să nu fie rău” a lui Hagi sau cel mai bun sfat de business pe care niciun speaker niciodată nu a reușit să-l debiteze mai bine ca Gigi Becali „Secretul în afaceri este să cumperi ieftin și să vinzi scump, PAC-PAC”.

Ceea ce este interesant la Giovani Becali este că el duce filozofia mai departe, o împletește cu practica și introduce un concept „atitudinea de mafiot”. Să ni-l reamintim:

Se pare că vorbele lui Giovani au ajuns și în India, unde cerșetorii nu umblă cu covrigi în coadă ci cu POS-uri. Astfel, nu-i mai poți spune celui care vine să-ți ceară pomană că nu ai bano mărunți sau că nu ai apucat să scoți de pe card. Cerșetorul modern este adaptat vremurilor și, cu o „atitudine de mafiot” de ți-e mai mare dragul îți întinde POS-ul wireless prin care poți să îi plătești direct pomana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *