40 de ochi supraveghează zi și noapte 2.000 de suflete de gugulani

Siguranța s-a restabilit peste satele din județul Caraș Severin după ce edilii au găsit soluția perfectă. Nu au angajat un Batman de ocazie, care să lupte cu „răul” din comunele pe care le conduc, ci s-au orientat pe tehnologie. Au instalat camere de filmat pe toți stâlpii din sat. Acum, gugulanii, sunt în siguranță, un angajat al Primăriei supraveghează zi și noapte tot ce mișcă în sat.

Autoritățile din localitatea Buchin, Caraș-Severin sunt campioni la capitolul supraveghere video. Aici 40 de camere noi nouțe au fost instalate pe străzi pentru a-i supraveghea pe cei 2.000 de locuitori, unii dintre ei certați cu spiritul civic, dar și cu legea. Autoritățile sunt foarte încântate de investiție și spun că rata criminalității a scăzut „dramatic” de la instalarea „ochilor electronici”, iar cetățenii se gândesc de două ori înainte să arunce gunoiul altundeva decât în locurile special amenajate. Cu alte cuvinte, camerele de filmat sunt un succes. Cetățenii se declară mulțumiți de îmbunătățirea condițiilor de siguranță chiar dacă sunt urmăriți pas cu pas de când pun piciorul pe domeniul public.

După modelul Buchin, și alte sate din Caraș-Severin au montat camere de supraveghere pe străzi. Imediat după montare s-au și văzut efectele, într-un sat a fost identificat cu ușurință hoțul unui telefon mobil al vânzătoarei de la magazin în timp ce într-o altă localitate au fost eradicate furturile de cazane pentru țuică.

4ochi