Decapitări în numele religiei, după modelul Statului Islamic, puse în scenă de elevii constănțeni

În spirtul pur și neprihănit al cultului creștin-ordodox, un grup de elevi de la Grădinița și Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” au intrat în vacanța de vară a anului de grație 2014 aplaudați la scenă deschisă de părinți, bunici, vecini și colegi. Elevii, au pus în scenă o execuție după modelul ISIS, regizată cu măiestrie de către preotul, profesor de religie.

Elevii, deveniți pioni nevinovați mutați de mâini diabolice prezintă audienței decapitarea Voievodului Constantin Brâncoveanu și a fiilor acestuia, Constantin, Ștefăniță, Radu, Matei, împreună cu ginerele Voievodului, Enache Văcărescu. Copiii se descurcă foarte bine, dau dovadă de talent actoricesc, piesa de teatru decurge fără intervenția sufleorului care, probabil adormise într-un colț, plictisit că a rămas fără obiectul muncii. Replicile au mers șnur, ce mai, copiii merită toate felicitările.

Reprezentația elevilor de la malul Mării Negre a fost dată nemilosului Internet de către Alexandru Toma Pătrașcu, Președintele ASUR (Asociatia Secular-Umanistă din România).

Calitățile artistice ale copiilor sunt incontestabile, dar ar fi putut fi folosit îndreptate către alte scopuri, mai puțin barbare. Da, violența este, din păcate, o parte importantă a realității cotidiene, dar nu înseamnă că ar trebui promovată în școli. Scena din materialul video pare familiară, în contextul evenimentelor recente legate de Statul Islamic, unde decapitarea este aproape la ordinea zilei. Cine știe, poate înainte de vacanța de primăvară o minte luminată, avangardistă și ancorată în realitate se va încumeta să pună în scenă o execuție în stil ISIS, poate cum este cea de mai jos.