Dietă de dictator: ce mânca Kim Jong-un după pofta, dar nu și după placul inimii?

Durduliul dictator al Coreei de Nord nu a fost întotdeauna atât de rotunjor. La primele apariții publice, în 2010, la vremea aceea proaspăt succesor al tatălui său, Kim Jong-un nu era un model de fitness, dar nici nu se apropia de cele aproape 130 kg pe care le căra în ultima vreme.

Liderul nord coreean pare să-și fi creat un renume din cantitățile impresionante de șampanie pe care le asorta cu brânzeturi fine. Unii spun că dieta nesăbuită a dictatorului a dus și la infarctul suferit recent, eveniment care fie l-a trimis să-și exercite dictatura pe alte dimensiuni sau l-a trimis într-o stare vegetativă.

Kim Jong-un și-a câștigat un renume de mare pofticios, cu un apetit infinit. Așa cum îi stă bine unui dictator, dar și unui „bărbat adevărat”, puternic și influent, durduliul Kim nu se împiedica de salate la niciuna dintre mesele principale ale zilei. În schimb, nu evita fripturile suculente, brânza și vinul, bunătăți pe care le îngurgita fără să clipească.

Așa a reușit să ajungă la 128 kg, ceea ce îl cataloghează în categoria de obezitate morbidă, având o înălțime de doar 170 cm.

Dacă o masă a lui Kim Jong-un ajungea să coste comparabil cu o cină pentru o familie la un restaurant cu stele Michelin, performanțele liderului nord coreean pot fi atinse și cu un meniu neaoș: ceafă de porc sau mici, cartofi prăjiți din belșug, toate stropite cu bere la halbă.

Poftă bună!