Milionarul care trăiește în dubă și foloseste în loc de Gillette o toporișcă

Pe majoritatea site-urilor de stiri vuiește o mega poveste, un mega exemplu al modestiei și al integritatii.

Este vorba de un domn, milionar care locuiește într-o dubă și se bărbierește cu toporul. De apreciat, abilitatea milionarului de a-și aranja barba cu toporul în locuința sa de doar câțiva metri pătrați, în care nici măcar un ninja antrenat nu ar putea mânui un BIC fără să se taie.  

Ai citit și tu știrea?

Ai crezut știrea? Înseamnă că ești cel puțin un idiot și mă bucur că ai ajuns aici și pot să-ți deschid ochii și să-ți arăt calea spre lumină. Nu e nevoie de mulțumiri, dar dacă vrei neapărat, folosește formularul de mai jos.

În cel mai bun caz este o reclamă la topoarele Victor (www.victoraxe.com), un “stunt de PR” fabricat inteligent de un maestru în relații publice care nu a citit povestea lui Pinocchio.

Știrea de mare succes a fost  preluată cu sete de senzațional de publicații online și offline ca – Nasu’ , Business Magazin , Realiteatea.net și alți “boți” (n.r. boți = tonomate) din presă.

Surprinzătoare și senzaționale sunt însă comentariile de pe Facebook. Aici, publicul cititor cade în plasa PR-istului de care vorbeam mai devreme și varsă o lacrimă de admirație în fața modestiei, bunului simț și a valorilor milionarului din poveste. Un comentariu care încearcă să și educe ar fi: “Bravo lui! Asta de modestie! Să fie un exemplu pentru fotbaliști.”

Adică este de admirat și este un exemplu pentru societate să ai milioane de dolari și să dormi, ca un boschetar în mașină. Dacă este un lucru de admirat de ce nu fac și susținătorii cauzei la fel. Un topor mai mic, numai bun pentru ras poate fi achiziționat cu prețuri începând de la 20 de lei, iar o dubiță din anii 1980 in stare de funcționare nu trece de câteva sute de euro. În rest, look-ul de lumbersexual se construiește în timp. Ai nevoie de aproximativ o lună pentru o barbă cu care poți scoate capul “din dubiță”.B

Nu ai cum să nu te minunezi când vezi cât este de ușor de manipulat “gloata”. Este nevoie doar de o știre bine plasată cu un subiect cu potențial viral pentru a mâna turma.

Oare câți lumbersexuali, evident idioti, își vor rașcheta beregata când vor încerca și ei să se bărbierească cu lama toporului pentru că așa e cool?