Ministerul de Externe calcă strâmb în relațiile cu Germania

Un purtător de cuvânt de la Ministerul de Externe este acum la coadă în fața Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă în căutarea unui nou job, după ce a fost dat afară din postul „cald” de la Minister. Funcționarul s-a trezit fără scaun sub fund după ce a gafat monumental, pregătind un cadou confuz pentru Ministrul de Externe al Germaniei, respectiv steagul Germaniei în harta Franței.

Cadoul a fost oferit pentru celebrarea a 135 de relații diplomatice româno-germane, moment solemn, sec și care nu s-ar fi remarcat cu nimic dacă funcționarul nu ar fi găsit inspirația divină pentru o astfel de gafă.

Varianta oficială este gafa, dar vocile din jurul știrii, voci care au preferat, bineînțeles să-și păstreze anonimatul, vorbesc despre o implicații mai profunde. Una dintre ipoteze este că harta Franței de pe materialul aniversar ar fi fost decupată de către purtătorul de cuvânt dintr-o hartă a Europei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, folosită de Hitler însuși. Purtătorul de cuvânt ar fi găsit harta în ranița bunicului său, apropiat al armatei germane în timpul războiului.

O altă explicație, mai puțin conspiraționistă vine de la echipa de designeri care au lucrat la realizarea materialului. Unul dintre artiștii grafici, cu un look de hipster care se luptă pentru a-și depăși condiția explică: „Man, este pur și simplu o chestiune de gust. Dacă nu-ți place, nu te uiți și gata. Oricine poate observa că harta Franței are conturul perfect pentru compoziția cromatică aleasă. Am încercat și cu harta Germaniei, dar era… bullshit…, man, ințelegi?”