Piața Unirii din Timișoara va fi finalizată în câtva ore. Ce soluție au găsit autoritățile?

Lucrările de reabilitare a Centrului Istoric al Timișoarei durează deja de o bună bucată de vreme, iar perspectivele de finalizare par din ce în ce mai îndepărtate, mai ales după ce nu de mult, mai ales după ce maeștrii pietrari care se ocupă cu montarea pietrei cubice par să fi dezertat de pe șantier. Speranța nu este însă pierdută în orașul de pe Bega, locuitorii din zona centrală, dar și afacerile din zonă au șansa să iasă din mizerie într-un timp record! Autoritățile au găsit soluția!

Tinerii consilieri ai Primarului au răscolit internetul până când au găsit cel mai priceput maestru pietrar din lume. Acest om, are un talent extraordinar și un palmares pe măsură. Se spune că a pavat cu piatră cubică toată suprafața deșertică din Emiratele Arabe Unite într-o singură zi, cu pauză de masă. Renumele său în ale pavatului îl face o piesă esențială în finalizare lucrărilor la Piața Unirii, care trenează din lipsa unei forțe de muncă specializate, respectiv maeștrii pietrari.

Se pare că reprezentanții Primăriei Timișoara l-ar fi contactat deja pe acest ilustru al pavatului și au negociat o colaborare. Zvonurile spun că super maestrul pietrar nu s-ar fi lăsat ușor înduplecat să vină în România, la Timișoara, dar a fost convins de argumentul suprem, care prinde la orice străin: frumusețea româncelor, dar mai ales a bănățencelor care sunt fruncea.

Nu se știe data exactă la care maestrul pietrar va începe lucrările, dar patronii de localuri din Piața Unirii sunt sfătuiți să cumpere cât mai repede mobilier pentru terase deoarece s-ar putea trezi într-o dimineață cu o zonă pietonală funcțională.

Maestrul pietrar a trimis un o demonstrație video a abilităților sale: