Polițiștii ruși nu glumesc. Au arestat un robot ziua în amiaza mare

În Rusia tot ce mișcă are parte de egalitate în fața legii, chiar și roboții, cel puțin până li se termină bateriile. Poliția din Moscova a pus cătușele pe brațele metalice ale unui robot recalcitrant care se afla în mijlocul unui miting politic organizat în oraș.

Bineînțeles, a fost demarată o anchetă și s-a aflat că robotul fusese închiriat de către un politician, candidat la Parlamentul Rusiei și se numește Promobot. Valery Kalachev, politicianul cu deschidere spre tehnologie l-a avut partener pe Promobot încă de la începutul campaniei dar, de această dată a fost nevoie de intervenția poliției pentru că înregistra părerile participanților la miting pe diferite teme politice.

Promobotul are în familie antecedente de rebeliune. În luna iunie a acestui an, unul dintre frații săi mai mari a avut două tentative de evadare din laboratorul din Moscova în care era testat.

Robotul prins în public de către polițiștii ruși nu s-a opus arestării, a încercat să coopereze cu forțele de ordine până a rămas fără baterie, cel puțin așa spun cei de la BBC.

Prins chiar în mijlocul mitingului, robotul nu și-a declarat culoarea politică, susținând în permanență că este nevinovat, că nu înregistrează și că doar își exercită dreptul democratic la liberă exprimare prin participarea la o manifestație publică.