Să vezi și să nu crezi! Francezii se calcă în picioare pentru a prinde un borcan de Nutella la reducere

Francezii sunt români și ei, până la urmă. Există chiar și probe video în acest sens, dar până primim din regie caseta cu filmul evenimentelor, să vedem cum urmașii lui Louis XIV supranumit „Regele Soare” au văzut dor Nutella la reducere după ce au intrat în magazinele unui lanț de supermarketuri din țară.

La prima vedere, pare un grup de pensionari la deschiderea unui nou supermarket de cartier într-una dintre localitățile mioritice. Pensionarii, cu nervii întinși la maxim după ce au stat la coadă de la ora 3 dimineața și cu speranța chilipirului, iau cu asalt magazinul și se calcă în picioare pentru a pune mâna pe produsele la ofertă.

Adevărul e că, indiferent de moștenirea genetică și culturală, când Nutella este redusă cu 70%, ai face orice să iei cât mai mult borcane. La o astfel de promoție fiecare e pentru el, nu mai existăm omenie, prietenie, grija pentru aproape, altruism și alte însușiri din acestea umane. Există doar un vis, acela de a-ți vedea cămara plină cu borcane de Nutella așa cum era odată cămara bunicii ticsită cu gemuri.

Angajații magazinelor au fost victimele mulțimii extaziate. Unii dintre angajați au declarat că au fost de-a dreptul oripilați de ceea ce li s-a dat să vadă. În unele locuri confruntările între cumpărători s-au soldat cu podoabe capilare știrbite și cu răni sângerânde pe mâinile care încercau să apuce „eroic” râvnitele borcane cu pasta dulce.

Lucrurile au degenerat până la adevărate bătăi cu pumnii și cu picioarele între cumpărători. În mai multe magazine ale lanțului a fost nevoie de intervenția poliției pentru a calma spiritele.

Ca la orice confruntare, cei care și-au dorit mai mult victoria savurează acum Nutella cu 70% mai ieftină, iar învinșii își ling rănile.

Gata cu vorba! Să vedem ce s-a întâmplat!