Timpul, românii și internetul în 2016

Mai sunt câteva zile din 2016, așa că este un moment extraordinar să vedem cam ce i-a interesat pe români în acest an, iar Google, cel mai bun prieten virtual al omului, este pregătit să „dea din casă”, ne trebuie doar 4ochi să vedem dezvăluirile incendiare. Timpul este măsura tuturor lucrurilor, inclusiv a intereselor, așa că am investigat și am aflat ce-i roade cel mai tare pe conaționali atunci când în agitația cotidiană vor să admire frumusețea unei flori sau, și mai important, vor să aducă pe lume un românaș neaoș.

Frumosul a fost întotdeauna punctul nostru sensibil, iar florile, cu parfumul lor ne încântă simțurile, dovadă fiind balcoanele de pe care atârnă maiestos mușcatele zi de vară până-n seară. Cu așa înclinații naționale și tradiționale pentru frumos, nu avea cum să nu ne intereseze cât va trebui să ne luptăm cu timpul pentru a ne putea bucura în voie de parfumul și culorile unei orhidee. Pe primul loc în „războiul cu timpul” (bătăi de tobă) este căutarea senzațională „după cât timp înflorește o orhidee”! Ce înțelegem aici? Ne place frumosul, dar suntem ocupați și vrem să știm exact când planta de care avem grijă are de gând să ne facă bucuria.

După frumos, buricul este a doua mare preocupare. Așadar, pe poziția a doua, un loc onorabil pentru buric, ne interesează „după cât timp cade buricul” nu avem răbdare ca în fiecare zi să ne verificăm această parte a corpului pentru a fi prezenți la momentul în care acesta, buricul, va deveni istorie.

Al treilea interes major este „după cât timp mor spermatozoizii”. Se pare că ne prețuim spermatozoizii și vrem să profităm din plin de fiecare clipă a vieții lor. Vrem să ne facem amintiri frumoase cu fiecare în parte, poze pe Facebook și Instagram, check-in-uri în vacanțe exotice sau cât mai multe „feeling festive” sub bradul de Crăciun alături pe prietenii noștri microscopici. Știm și vrem să ne petrecem timpul cât mai agreabil.

Ultimul, dar nu și cel din urmă interes ține de ducerea neamului mai departe. Româncele, grăbite și cu instincte materne foarte puternice tastează în bara de căutare „după cât timp rămân însărcinată”. Româncele vor să devină mame și nu au timp de așteptat, așa că își caută consultanță la cel mai bun specialist de planning familial și ginecolog de renume mondial, Dr. Google.

Cam așa arată o parte din peisajul românii, timpul și internetul în anul de grație 2016. La mulți ani și timp mai mult în 2017!