Un programator hăbăuc a fost atât de priceput încât și-a uitat meseria

Lenea are multe defecte, dar are și o calitate extraordinară, scoate tot ceea ce e mai bun dintr-un om, îl stimulează să fie creativ, să gândească să inoveze cu scopul precis de a se eschiva de la muncă. Un programator, condus de lene timp de șase ani a reușit performanța de a-și automatiza toate task-urile de la serviciu. Omul a programat, a programat și iar a programat și de vară până-n seară, ajungând la un moment dat să-și automatizeze toate task-urile de la job. Omul a ajuns să meargă la serviciu și să facă exact ce-și dorește în timp ce munca se făcea singură. Cum nici o minune nu durează mai mult de șase ani a fost dat afară, dar nu-i prea surâdea un alt job în domeniu deoarece uitase toată programarea pe care o știa.

Băiatul talentat din Statele Unite a fost angajat de o companie importantă de software pe un job în departamentul de calitate. Compania a văzut potențial în tânăr, dar nimeni nu și-a imaginat că acest potențial va fi pus în slujba „răului”. Timp de 8 luni programatorul a automatizat toate task-urile reușind astfel ca șase ani să-și vadă de ale lui în timp ce era la serviciu. Salariul nu era de lepădat, 95.000 de dolari pe an. Așadar, programatorul atinsese ceea ce mulți încercaseră înaintea lui, a fost un deschizător de drumuri.

Șase ani a trăit așa cum orice angajat și-ar fi dorit să trăiască, dar și când castelul său de cărți s-a prăbușit, totul s-a dus pe apa sâmbetei. Izgonit din locul călduț pe care și-l construise, tânărul se târăște până la calculatorul de acasă, îl deschide și vrea să programeze din nou. Când să înceapă să tasteze își dă seama că uitase tot ceea ce știa. Talentul care l-a ajutat să poată fi leneș după pofta inimii se evaporase.

Fără speranța la o carieră, tânărul fost programator cade în patima jocurilor online și a berii. Se refugiază în aceste vicii și trăiește o vreme din banii pe care a reușit să-i adune atunci când stătea la serviciu 40 de ore pe săptămână.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu programatorul de geniu condus de lene pe panta abruptă și greu de escaladat a viciilor. Totuși, prin unele cercuri se spune că, din când în când, caută drumul spre lumină și încearcă să-și recapete abilitățile pierdute.